Bangkok

Ärade läsare. Det här är det näst sista inlägget i bloggen "Asiennollelva". Vår tid i asien har nu nått sitt slut. Ikväll är det den sista kvällen vi kommer att spendera ihop i denna främmande, annorlunda och härliga världsdel för den här gången. Det känns, som jag skrivit många gånger förut, lite delat. Men jag tror att vi alla är ganska överens om att det ska bli skönt att återigen känna svensk mark under skosulorna.

Vi befinner oss nu i Thailands huvudstad, Bangkok. Det är en stad som ständigt är i rörelse. Att vara här på en form av studiebesök som vi är känns alldeles lagom. Bangkok är ett enda stort kaos av folk, bilar, mopeder, affärer och marknader. Man kan utan problem hitta precis allt man kan tänka sig, och inte tänka sig, på stadens huvudgata: Koh San Road. Vi bor bara ett stenkast från den ständigt folkmyllrande gatan och njuter av shopping, mat och sol. Vi börjar så sakteliga torka och återhämta oss från ovädret på Koh Tao och hoppas nu bara att resan hem ska gå som planerat.

Ett bekymmer som såhär, efter några dagars ganska intensivt shoppande, blir allt störra är att utrymmet i våra ryggsäckar börjar bli knapert. Hur jag och Anton ska lyckas få hem det vi önskar att ta med oss från den här resan är i nuläget en gåta. Med tiden vill jag hävda att vi utvecklat en otrolig skicklighet i att packa väskorna till sitt absoluta yttersta, men inför finalpackningen tror jag tyvärr inte ens ett oräkneligt antal i och ur-packningar spelar någon större roll. Istället får vi försöka använda oss av en annan förmåga som vi varit tvungna att använda oss en hel del av under resan, nämligen att tänka utanför den berömda boxen.

Det är snart alltså dags för oss att gå den sista kvällen till mötes. Det görs i en, även fast solen går ner bakom höghusen,i  mycket behaglig temperatur och med otroligt trevligt sällskap. Vi har beslutat att ta oss upp på någon av alla "rooftop bars" som Bangkok har att erbjuda och sedan får vi se vart kvällen fortsätter. Den kommer troligtvis bli ganska lång och framför allt väldigt rolig.

Jag skrev att det här är det näst sista inlägget. I det sista, som kommer publiceras i morgon, kommer ni att få läsa vad vi har tyckt varit bäst respektive sämst under resan. Vi har indivudellt bedömt vilket boende som varit bäst, vilket land som varit sämst etc. Jag hoppas att det fortfarande är några som läser den här bloggen och att ni kommer att uppskatta avslutningen från oss. Jag har tyckt att det har varit väldigt roligt att uppdatera er där hemma om hur vi har haft det och vad vi har gjort här borta. Tusen tack för era kommentarer och eran läsning. Snart ses vi! Många varma hälsningar från Oskar, Anton och Mattias.

Undertecknad, Oskar Lööf.


Kommentarer
Postat av: Tina och Chrille

Hoppas sista natten blev lyckad! Nu längtar vi till tisdag när vi får hem dig! Ha en bra hemresa!

Kramar till er alla tre.

2011-04-03 @ 21:12:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0