Halong bay

Varma hälsningar från ett kyligt Hanoi!

Anledningen till att det inte har kommit något nytt blogginlägg det senaste är för att vi tyvärr inte har
haft tillgång till ett fungerande internet. Visst är det lite beklaligt, men så ligger det till. Hur som helst
är det nu dags för ett nytt inlägg.

Först ska meddelas till er där hemma att vi alla är i land och i säkerhet. Vi har läst och hört om olyckan som hände i Halong bay. Vi kan bara konstatera att det hade varit allt annat än roligt att befinna sig på en sådan typ av båt samtidigt som vattnet forsar in...Nu till rapportering!

Vi har nu nått upp till Vietnams huvudstad Hanoi. Nattbussen som tog oss från Hoi An var en ganska långdragen upplevelse som tog upp mot 13 timmar att genomföra. Det som slog emot oss när vi till slut klev av bussen var något väldigt oväntat. Kyla. Dåligt pålästa och kanske en aning naiva gjorde vi entrè i shorts och t-shirt i den 15gradiga och lätt regniga storstaden. Tydligen har vi förstått att det såhär års kan vara ganska kallt i norra Vietnam, något vi också bittert har fått erfara.

Det är givetvis inte några minusgrader, men när man kommer från betydligt varmare klimat känns 15 grader som rena vargavintern. Vi har fått plocka på oss dom få lite tjockare kläder vi haft med oss, för inte låter vi lite kyla stoppa oss. Istället för att ge upp och bara lägga oss under våra täcken på hotelrummet gav vi oss ut och bokade en "2days, 1night"-trip i det mycket fascinarande "Halong bay", som ligger ungefär 3timmars skumpig och obekväm minibussresa från Hanoi.

Att kliva på båten och ge sig ut på havet gjorde oss tyvärr inte så mycket varmare. Det hela blev inte heller bättre då vi insåg att dom flesta andra på båten var utrustade för att klara av en "2days, 1night" i en iglo i sibirien. Helt plötsligt var vi inte heller intresserade av att ha AC eller fläckt i hytten, det kändes mer nödvändigt med element,
vilket tyvärr inte fanns.

Nu tror ni kanske att trion började misströsta? Icke! Vi trotsade kylan och gav oss upp på däck där vi blickade ut över den fantastiska bukten. Båten tog oss längre och längre ut och det fullständigt kryllade av stora stenkolosser som reste sig rakt ur havet. När kvällen närmade sig fick vi ta till lite välbehövlig dryck för att hålla värmen innan vi kröp ner fullt påklädda i vår hytt, som för övrigt låg vägg i vägg med båtens motor, och vaggades så småningom till sömns.

Självklart var sovmorgon inget att tänka på. Här fanns ju chansen att paddla kajak! Upp hur hytten hoppade, klockan 07.30, tre laddade om än något frusna och trötta 20åringar från Skövde. Till vår stora lättnad hade temperaturen stigit lite och vi sjönk ner i våra kajaker. Det var verkligen en höjdare att helt ljudlöst glida fram i detta sagolandskap. Efter vi paddlat var det dags att vända mot hamn igen. Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det var en rolig men kylslagen utflykt. Halong bay gör sig förmodligen bättre i strålande solsken och värme, men vi imponerades vädret till trots, av den storslagna naturen.

Nu blev det ett långt inlägg igen. Hoppas att ni orkade läsa hela texten utan att somna eller tappa intresset.
I skrivandets stund ligger vi lite trötta och något förkylda i sängarna efter att ha varit uppe i natt och kollat när
Arsenal lyckades besegra Barcelona i Champions League. Jag för väl gratulera mina Arsenalanghängare till kompisar, men inget mål kan mätas med det som Rooney gjorde mot City ;)

Tyvärr gör sig inte bilderna riktigt rättvisa, men här kommer det ett litet potpurri från våra dagar i Halong bay.
Tack för era kommenterar! Dom värmer oss verkligen nu när vi är lite frusna. Vi stannar här i Hanoi fram till det att vi flyger till Luang Prabang i Laos den 19e. Sköt om er så hörs vi snart igen. Kramar och pussar från trion med guldkant!

Undertecknad, Oskar Lööf.


Kommentarer
Postat av: Ash.K

Ser feting ut! Kul att se er guys!

Pueeessssssssssss!

2011-02-17 @ 15:13:46
Postat av: Figge

Skönt att se att ni mår bra. Vilka härliga bilder.

Ha det bäst. Kram Oskar från Morbror Figge.

2011-02-17 @ 15:15:11
Postat av: repster

Woho, som den gamla kanotare man är verkar de asballt att paddla omkring i halong bay!



Glöm nu inte att hälsa på kamrat Ho Chi Minh. Snälle farbrorn ville bli kremerad, men vietcong såg dollartecken och balsamerade stackarn istället. Han ligger på sitt mausoleum nånstans i Hanoi. Långbyxor för att hedra gubben är ett måste, tuggummi ska spottas ut, hatt av och inga händer i fickorna så lämnar vakterna er ifred. Men med ett å annat kommunistiskt slagord kanske får knäppa ett kort!



kamrat repster

2011-02-17 @ 15:46:09
Postat av: Maritha

Här kommer hälsning o kram från moster Maritha. Kul att läsa om er. Den av er som skriver,gör det mycket bra. Sköt om er noga o ha´t himla bra.

2011-02-17 @ 16:07:19
Postat av: Oskars farmor och farfar

Skönt att höra att Ni mår bra. Som Ni förstår hann vi bli oroliga innan vi fick mer info om olyckan.

Kul att läsa om alla Era strapatser. Var rädda om Er!

2011-02-17 @ 17:28:58
Postat av: Ulrika Lööf

Hej på dig Oskar (och övriga grabbar också så klart)!! Skönt att höra att ni mår bra! Olyckan fick ju en "extra dimension" eftersom vi ju visste att ni var i området - ännu läskigare blev det när ni faktiskt hade varit på samma båt natten innan.... Idag har jag sett dig i Aftonbladet - snygging!!! Ha det nu så gott, kör hårt - men lagom försiktigt! Vi längar efter nya berättelser från er.

2011-02-18 @ 17:54:45
Postat av: Staffan och Åsa

Mustasch?!

2011-02-18 @ 22:34:24
Postat av: Ulrika Lööf

Allt klär en skönhet!!

2011-02-19 @ 13:45:43
URL: http://rebeccaloof.blogg.se/
Postat av: Mr P

tja.

Ni ser ut att må bra boys. Men jag blir lite orolig för min lill-kusin Anton, har han fått någon form utav utslag, eller vad har han under näsan?

He he, nä seriöst så ser du svintuff ut i mustaschen och jag hoppas den får sitta kvar när du kommer hem!



Kram Mr P & co

2011-02-19 @ 20:43:04
Postat av: Agneta

Blåsippan ute i backarna står

niger och säger: ”Nu är det vår!” Skoja bara, för här är det nästan 20 grader kallt, men sol. Ha det så bra! Agneta



2011-02-19 @ 21:40:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0