Laos

Hjärtligt välkomna till Laos och Luang Prabang! I det här landet är det varmt och torrt. Naturen är vacker och valutan är kip, vägarna håller inte alltid samma standard som hemma i Sverige. Vi äter stora bagutter för 20kr och dricker halvliters öl för 9kr. Vi tycker helt enkelt att det är synd att klaga. Hur har ni det hemma i kylan?

Resan hit var lite annorlunda då flygplanet var drivet av propellrar och inte rymde alls många passagerare. Planets storlek gjorde också att varje liten riktningsförändring eller turbulens fick hela planet att skaka och det kändes lite som att man satt i bergochdalbana och inte i ett flygplan. När vi landade efter ungefär en timmas flygning och satte våra fötter på trygga moder jord igen möttes vi av en flygplats som inte var mycket större än planet självt faktiskt. Lite halvtaskiga bokstäver, gjorda av vad som såg ut att vara julgransbelysning, bekräftade i alla fall att vi var i Luang Prabang.

Första natten här bodde vi alla tre i ett dubbelrum, vilket var väldigt mysigt men kanske en aning trångt. Nu bor vi istället på ett riktigt bra ställe där vi alla har varsin säng, fräscht badrum, en tv som förhoppningsvis sänder Champions League och egen liten veranda. Härifrån gör vi som vanligt spännande och roliga utflykter för att upptäcka vad staden och landet har att erbjuda.

Här har vi gjort två olika utflykter hittills. Den första var till något som heter "Pak Ou caves" och ligger ungefär en timmas mycket skumpig tuk-tuk resa bort. Det är riktigt häftig natur och vi åkte även en bit på "Mekong River" för att nå grottorna. Tyvärr var väl inte själva grottorna så jättehäftiga. Dom var fyllda med mängder av olika Buddahfigurer i olika storlek och material men det imponerade inte så mycket på den svårflirtade trion.

Den andra utflykten blev en riktigt höjdare. Luang Prabang waterfalls var stället som skulle besökas. Ett helt otroligt vackert sagolandskap med vattenfall, sötvattenspooler och höjdskillnader liggandes inne i skogen var vad som mötte oss. Givetvis togs tillfället i akt att kasta sig i det isblåa och kyliga vattnet, det var en riktigt skön känsla att kunna svalka av sig i sötvatten.

I skrivandets stund är vi tillbaka på hotellet och det är snart dags för oss att återigen stoppa i oss en baguette av storlek större och skölja ner med en kall öl. Som ni förstår är livet här inte allt för jobbigt och vi får se hur länge vi stannar här innan det är dags att åka vidare till Vang Vieng och den beryktade "tubingen". Tack för era många och trevliga kommentarer i förra inlägget. Det uppskattas verkligen! Jag hoppas att även detta inlägg har varit till er belåtenhet och att ni kan kladda ner någon kråka eller två. Tack för nu och på återseende! Varma hälsningar från Trion.

(Innan ni kollar in bilderna måste vi bara varna våra kvinnliga läsare. Då en trio med kalenderpojkar som oss får lite vacker bakgrund och möjlighet att flexa tar vi givetvis chansen. Ni kollar på egen risk.)

Undertecknad, Oskar Lööf.


Kommentarer
Postat av: Oskön

TJenare grabbar! Episkt ställe det där vattenfallet! Kan utlova både billigare och godare baugetter när ni kommer till vang vieng! Har ni möjlighet till skype så är jag lite sugen på en skype-dejt!

2011-02-22 @ 15:35:25
Postat av: morf

Härligt att ni är nere på jorden igen och att värmen är tillbaka. Bara njut!

2011-02-22 @ 16:01:16
Postat av: Tina och Chrille

Härliga bilder, härliga pojkar!

2011-02-22 @ 18:06:59
Postat av: Doofenshmirtz

Åh vilka härlisch bilder ni tar med eran kamerainator!!

2011-02-22 @ 18:47:51
Postat av: Nillan

Sjukt fräscha bilder pojkar! :)

2011-02-22 @ 19:45:56
Postat av: Anonym

Härliga bilder o skönt att höra av er igen.

Kramis Helen o Roger

2011-02-22 @ 20:22:19
Postat av: Therése

Vilken resa du/ni verkar ha Oskar!!! Du har visst blivit rikskändis oxå har jag hört ;) Skönt att du mår bra och har det så gott. Underbara bilder ni tagit under resans gång! Kram!

2011-02-22 @ 20:53:37
Postat av: Carro

Hahaha jag tyckte det såg väldigt mysigt ut när ni fick dela säng!! Annars verkar ni ha det riktigt nice :D skönt!

2011-02-23 @ 13:32:39
Postat av: Mormor

Vad söta ni var i sängen småpojkar. Blir avundsjuk när jag ser alla miljöer. De påminner oss om vår resa.

Fortsätt att ha det bra. Här blir det mycket skidåkning på TV. I går tog Hellner guld i sprint före norrmannen och Jönsson tog brons.

Mormor

2011-02-25 @ 15:50:27
Postat av: d

wow, sikka pojkar!

2011-03-01 @ 21:48:46
URL: http://denizbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0