Phnom Penh

Hejsan!

Det är eran favorit-trio som hör av sig igen. Fortfarande är vi ett sällskap på sju stycken som reser runt och upptäcker en hel massa spännande saker i Asien. Igår kom vi till Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Till att börja med gick vi till det kungligapalatset, mycket mer orkade vi inte utan det blev en lugn kväll med kortspel och skönt häng på hotellet.

Idag började med att besöka "Security prison 21". Ett föredetta fängelse där flera hundratusentals civila Kambodjaner torterades och mördades under brutala former av "Röda Khmererna".

Man fick gå runt i dom olika fängelsebyggnaderna som innan det blev fängelse var en skolbyggnad. Det var små celler och dom hade bevarat många av dom helt intakta. Det fanns även många bilder från hur det såg ut på fängelset under 70-talet, då Röda Khmererna styrde Kambodja med järnhand. Kvar fanns även en hel del tortyrredskap. Det var kanske inte någon jätterolig upplevelse, men ändå intressant att ha sett.

Efter besöket på museet åkte vi vidare till det som kallas "Killing Fields". Det är platsen där helt osannolika mängder människor avrättades och begravdes. Mellan 1975-1979 uppskattas ungefär 2miljoner Kambodjaner ha fått sätta livet till. Kvar av dessa människor finns massor med dödskallar och andra rester som grävst upp från massgravarna.

När vi hade avverkat både fängelset och massgravarna tog vi oss tillbaka till stan där vi åt lite innan det var dags att resa vidare igen. I skrivandets stund befinner vi oss i Vietnam, närmare bestämt i staden Ho Chi Minh eller Saigon som den också kallas. Här är tanken att vi återigen ska ge oss in i krigshistoria och annat elände. Vi ska kika in dom berömda tunnlarna och gå på krigsmuseum.

Alla mår bra och vi är vid gott mod, trots en ganska seg bussresa hit. Nu behöver vi era kommentarer kära läsare! Sköt om er och glöm inte att kolla bilderna här nedan :)

Undertecknad, Oskar Lööf.




Kommentarer
Postat av: tina och chrille

Hej på er!

Man kan få sig en och annan funderare när man ser era bilder. Hur är det möjligt? Hoppas ni mår bra allihopa. Kramar till er alla.

2011-02-06 @ 10:32:22
Postat av: morf o morm

Ruskiga bilder. Gå nu inte vilse i gångarna. Kram.

2011-02-07 @ 14:41:38
Postat av: Gus

verkar som en bra resa! ni tar väl hand om svinto? :)

2011-02-07 @ 16:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0