Grabbar i regnskogen

Vi var uppe med tuppen för att ta oss till Turtle Island, men tyvärr visade sig vara helt i onödan. Det är bara ett visst antal personer som får åka ut till ön varje dag och vi får helt enkelt vänta ett par dagar på våran tur. Men dit ska vi ta oss, även om vi så ska behöva simma.

Istället för att sörja över den missade sköldpaddsresan valde vi att göra det bästa av situationen. Det fick bli en taxiresa till Sepilok Djungel Resort. Ett hotel som ligger mitt ute i regnskogen, men som har allt man kan behöva. Här finns pool, restaurang och helt klart godkända rum. I nuläget sitter vi i den tropiska natten och lyssnar på alla ljud från den mörka regnskogen som omfamnar oss. Tyst verkar det aldrig bli här.

Vi har även varit ute med en guide för att försöka se lite spännande djur. Självklart var det inget vi gjorde under dagtid, utan hårda och tuffa som dom nordbor vi är så satte vi ut i den tätaste, mörkaste och snårigaste djungeln efter mörkrets inbrott. Jag, Anton, Mattias och en söt liten guide var dom enda som vågade sig ut i natten.

Utan den minsta tvekan gick vi på rad spejandes med hjälp av ficklampa. Helt plötsligt stannar guiden upp, våra hjärtan bultade om möjligt ännu hårdare. Vi står helt tysta...Guiden bryter tystnaden: "Green Viper! Look! " Herrejävlar, borneos giftigaste orm var nu bara ca 1m från oss på en mörk stig någonstans i den djupaste djungeln. Givetvis höll vi lugnet och spanade in den vänliga lilla ormen.

Nattvandringen fortlöpte och vi klarade oss levande tillbaka till hotellet. Som ni förstår är det roliga och händelserika dagar vi har och vi ska försöka uppdatera er om vad som händer så gott det går. Här kommer lite bilder igen. Sköt om er! Ni är bäst.

Undertecknad, Oskar Lööf.


Kommentarer
Postat av: AshKetchum

En annan hade ju blivit rätt skraj alltså :) Ser fett nice ut! Aningen avis. puss

2011-01-10 @ 14:59:34
Postat av: Nillan

Sick med Green vipah!

2011-01-10 @ 15:08:28
Postat av: Anonym

Fiiiifan azzzå! Detta ser ju för bra ut! Hade velat ta med mig oskön och hälsat på er och ormarna!

2011-01-10 @ 16:39:18
Postat av: Anonym

Härligt gubbar! Ser med spänning fram emot Jannes första framträdande. Ta hand om er och lev sunt, ni vill inte komma hem i samma form som vi gjorde :)

2011-01-10 @ 20:30:10
Postat av: Chrille och Tina

Hejsan



Harligt med lite djur och natur. Ormen var ju haftig antar vi. Vi ar just nu i Auckland efter en harlig bilresa norrut pa nordon. Glom ej var resdagbok. Halsningar Christina Mormor Ulla, Chrille och Lennart

2011-01-11 @ 08:52:33
Postat av: Anonym

Hoppas ni har kort på ormen, jag hoppas också att ni stampade ihjäl den. Ormar är vidriga djur.

2011-01-11 @ 12:09:01
Postat av: PATRIK

VIPER , HAN HAR FET ULTI

2011-01-13 @ 13:23:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0