Turtle Island

Hej! Era favorit gossar är tillbaka i Sandakan efter ett skönt och roligt dygn på den lilla ön Turtle Island. Om farfar hade varit med hade han med all säkerhet ha använt uttrycken "rasande vackert" och "alldeles enastående", om denna plats. Vita stränder som nästan är helt öde, palmer och möjlighet till snorkling. På den här ön var vi totalt 15 personer, och vi alla väntade på att en sköldpaddshona skulle kasa sig upp över stranden och gräva en grop och omsorgsfullt lägga sina ägg.

Vi åt mat vid ungefär 19.30, sedan började väntan. Vi spenderade kvällen med kortspel, öl och umgänge. Efter en stund kom en liten man och sa: Turtle, turtle! Det dröjde inte länge innan vi stod precis bredvid en jättestor sköldpaddshona som lade hela 110 ägg. Tyvärr var det svårt att få någon bra bild, då det kändes som det var dödsstraff på att ta kort på honan med blixt.

Efter det att honan lagt sina ägg grävdes dom upp för att läggas i burar och på så vis skydda dom från hungriga djur. Eftersom det kommer minst en hona till ön varje natt, innebär det också att en "kull" med sköldpassägg kläcks varje natt. Vi fick se ett stort antal minisköldpaddor kämpa sig ner till havet, en del lyckades bättre än andra med att ta sig åt rätt håll. Det var riktigt häftigt att stå mitt på en öde strand i kolmörker och se dessa fantastiska djur.

Vad vi ska göra med vår sista tid här på Borneo har vi inte riktigt bestämt än. Vi funderar lite på att åka på en flodtur för att få chansen att se ännu mer av djurlivet här på ön. Ett tempelbesök står också på agendan. Som vanligt kommer vi att blogga om möjlighet finns. Tack för era kommentarer, dom är väldigt roliga! Sköt om er, puss och kram!

Undertecknad, Oskar Lööf.




Kommentarer
Postat av: Nillan

Det är inte annat än att ångern smyger sig på. Eller nej, inte smyger. Rusar..

2011-01-13 @ 06:00:36
Postat av: Babos

Tycker LIF-bilder ska va ett stående tema på bloggen! Mycket tjusigt :)

2011-01-13 @ 08:15:15
Postat av: Twigs

Gaaah de ser ju inte lite underbart ut eller så =)

2011-01-13 @ 11:02:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0