Kambodja

Hej på er kära vänner!

Vi befinner oss nu i kambodja. Det var lättare sagt än gjort att ta sig in i landet. Efter inte mindre än tre olika stationer där man ska fylla i mer eller mindre hela sin livshistoria, visa pass och bevisa att man faktiskt inte vill någon något illa i kambodja, fick vi sätta oss på en buss som skulle ta oss till Siem Riep och Angkor Wat. Det hela blev en väldigt jobbig resdag som tog ungefär 12 timmar att avverka.

Efter en, med facit i hand, misslyckad valutaväxling blev vi alla tre för första gången i våra 20-åriga liv miljonärer! Det ni, mamma och pappa. Tyvärr medför det nästan bara bekymmer då vi äter frukost för flera hundratusen rihel. Nästa gång blir det dollar som plockas ut.

I morses ringde Mattias alarm på telefonen kl 05.20. Och ni som trodde att vi var på semester!? Icke! Här skulle vi se solen stiga över tempelstaden Angkor Wat. Vi var inte ensamma när vi närmare klockan 06.15 tog oss in i tempelområdet. Som tur var fick vi se solen färga himlen och templen i olika färger innan den så sakteliga masade sig uppåt.

Vi har idag åkt och gått runt bland alla dessa tempel. Till en början slås man av vilka fantastiska och storslagna byggnader dom gamla kambodjanerna lyckades skapa för så otroligt många år sedan. Efter en stund mättas man av alla stenar och tempel och man blir, tro det eller ej, ganska trött.

När vi hade sett dom flesta av alla olika tempelbyggnader åkte vi vidare till en stad som var uppbyggd helt och hållet på vattnet. Det hade säkert varit mer spännande om vi i trion inte hade varit så sega efter den tidiga uppgången och alla timmar vid Angkor Wat.

Nu ligger vi på vårt lilla guest house och tar igen oss lite. Det har varit en dag med mycket inrtyck, och det har varit intressant och roligt. Men det är tydligt att Kambodja är betydligt fattigare än både Malaysia och Thailand. Barn som tigger och hus som minst sagt ser fallfärdiga ut är mycket vanligt. Allt detta gör det också ganska påfrestrande.

Vi har gjort det som vi ville göra här i Siem Riep och redan i morgon beger vi oss vidare till Sihanoukville. Där hoppas vi kunna möta upp ett gäng med andra resande skövdebor. Sedan är planen att besöka Phnom Penh innan vi åker vidare till Vietnam.

Det blev ett långt inlägg idag, hoppas ni inte blev allt för uttråkade. Glöm inte att kommentera och ge era älskade resenärer det stöd som krävs :) Idag bjuder vi på en bildexplotion! Håll ttill godo..

Undertecknad, Oskar Lööf.


Kommentarer
Postat av: Twigs

Ser sjukt vackert ut =) Men shit va ni reser runt.. Ska ni inte stanna någonstans en lite längre tid eller?

har ni träffat mycket roligt folk påvägen?



Ta hand om er =)

2011-01-31 @ 15:22:56
Postat av: Mamma Christina

Långtråkigt!? Inte alls! Det är jätteroligt att läsa dina målande inlägg! Många fina foto också! Jag ser att du verkar ha hittat din blå piké som "försvann" på Koh Chang.

Puss och kram från mamma som är tillbaks på jobbet igen...

2011-01-31 @ 16:13:09
Postat av: David (Brushan)

Angkor wat blev lite väl mycket sten tillslut va? Gott med lite bilder också!

2011-01-31 @ 17:53:51
Postat av: Peter o Karin

Forsätt och skriv,det är mycket trevligt för oss här hemma att läsa om era äventyr. Av bilderna att döma ser ni pigga o krya ut också.



2011-01-31 @ 19:34:36
Postat av: fopps

Skönt att se att Tapper jobbar lite på vaderna!

2011-01-31 @ 21:08:57
Postat av: oskar

Glöm inte att det är kambodja som kommer ha den billigaste ölen på resan, passa på nu janne!

2011-01-31 @ 22:23:19
Postat av: Lasse L

Härligt att se er grabbar, har följt er dåligt hittills, men nu blir det bättring.Ser fram mot vidare rapportering och lite bildbevis på att ni sköter "vinterträningen"

2011-02-01 @ 21:44:12
Postat av: 17

Bästa inlägget so far.

När ska ni ta dykarcerti. ? skaffa en vattentålig kamera innan dess om ni inte redan har det.

puss på er saknar er tänker på er.

Peace

2011-02-01 @ 21:51:48
Postat av: morf o morm

Nu när vi kommit hem blir det kul att följa er. Otroligt vad ni redan hunnit med på en månad. Snart dags för lata dagar igen? Kram

2011-02-03 @ 09:25:37
URL: http://asiennollelva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0