Från Laos till Thailand

Hej på er kära läsare!

Det dröjde inte länge innan vi tröttnade på Laos hufvudstad Vientiane. Visserligen var den delvis dömd på förhand, men staden föll oss inte alls i smaken. Istället valde vi att resa vidare söderut, mot Thailand och Bangkok. En för oss numera mycket härdade, stenhårda och vana ryggsäcksresande lätt bussresa på 12 timmar gick nästintill smärtfritt. En plump längs vägen blev tyvärr ändå för trion.

I kön till passkontrollen mellan Laos och Thailand var vi säkra på att vi självklart skulle få 30 dagar. Herregud, vad skulle det vara för, ursäkta språket, jävla påhitt att bara ge oss 15 dagar för att vi inte flyger in i landet? Fram till den som alltid lika glada kontrollanten kastade jag mitt pass och mina väl ifyllda "arrivalcards". Som vanligt granskar mannen som ser ut att fullkomligt älska sitt jobb passet med lagom entusiasm. Han plockar fram sina stämplar, Smack, smack! Oskar Lööf med resesällskap har hela 15 dagar på sig att uppleva Thailand. Fint!

Egentligen innebär det inte några större problem. Efter det att vi har varit på Koh Lipe kommer vi att ta oss ur landet genom att åka till den Malaysiska ön Langkawi. Det är ett "straff" som vi känner oss villiga att ta.

Hur som helst befinner vi oss nu alltså i svensknästet Phuket. Vi kommer troligtvis inte bli särskilt långvariga här då "menyer på svenska", skräddare som "säljer billig skjorta" och försäljare som tror att "Hejsan Svensson, kom och titta!" ska locka oss till köp inte riktigt känns som vår melodi.

Nästa mål kommer att bli Phi Phi-öarna som ligger ungefär 2 timmars båtresa utanför Phuket. Det är riktigt härligt att kunna gå runt här i skjorts och t-shirt och slippa den svenska kylan som aldrig riktigt verkar vilja släppa sitt hårda grepp om landet. Vi brottas med stora vardagsproblem som vart vi ska äta, när vi ska äta, om vi ska ett dopp till i havet innan vi tar en öl eller inte. Som ni förstår har vi det riktigt slitigt.

Som bevis på att vi faktiskt var i den fantastiska staden Vientiane tog vi hela 3 bilder! Och vet ni kära läsare, jag bjuder på er på SAMTLIGA bilder. Sköt om er där hemma, snart ses vi igen! Till sist vill jag bara återigen förtydliga hur mycket era kommentarer betyder för oss. Tack så mycket! Ni är bäst. Puss och kram.

Undertecknad, Oskar Lööf.



Kommentarer
Postat av: Peter

Skönt att se att ni mår bra!! vadå kyla här hemma,det är faktiskt 2+ just nu. I morgon ska Borgunda med gummi i spetsen få sig en rejäl match.

2011-03-04 @ 09:46:44
Postat av: Christina

Hej killar! Skönt att ha er i Thailand igen. Känner du igen dig Oskar? Du var ju på Phuket för drygt 7 år sedan...

Imorgon samlar vi släkten här på fika för att "fira" din födelsedag. Det blir lite konstigt utan dig...

Pussar och kramar från Mamma

2011-03-05 @ 17:53:44
Postat av: Agneta

Hej! Det roligaste vi har i TV-världen är Melodifestivalen. Görtråkigt!!! Men solen sken idag och fåglarna kvittrade som bara den. Det är hopp om vår. Alla iaf nästan alla på jobbet har varit sjuka, så du är saknad Oskar. Men jag har inte fått nog av snö så vecka 11 åker vi till fjälls! Hälsningar från ett Sverige på väg mot vår. Agneta

2011-03-05 @ 21:26:22
Postat av: morf

Stackars er som har så svåra beslut att ta. Det låter skönt. För första gången på över 20 år är jag hemma vasaloppshelgen och då är du, Oskar inte hemma. Grattis i alla fall. Ha det fortsatt bra alla tre och njut.

2011-03-06 @ 14:34:43
Postat av: Mormor o morfar

Grattis på 21-årsdagen. Det är första gången vi går på födelsedagskalas utan att festföremålet inte är hemma. Hittills har vi bara sett på skidor i TV. Jörgen Brink vann Vasaloppet i strålande sol o bra före.

Ni ser lite trötta ut på korten. Är det så att ni börjar längta hem måntro eller är det mycket sölande i barerna som sätter sina spår?

Hoppas dina kompisar ordnar en fin födelsedagsfest för dig. Kram o Gratti9s

2011-03-06 @ 15:51:44
Postat av: Agneta

Grattis Oskar på 21-årsdagen från oss alla på Käpplundaskolan! Hoppas att du får en trevlig dag och att dina kamrater kommer ihåg att du fyller år. Agneta

2011-03-06 @ 22:09:58
Postat av: Denny

Grattis Oskar! Ha en grym dag i Asien!

2011-03-07 @ 12:02:46
Postat av: Twigs

Ni verkar ha de otroligt jobbigt i Thailand... Själv har man ett rent helvete att försöka hitta någonstans att äta i Peking då ingenting står med bokstäver man förstår och ingen pratar ett ord på engelska. Men de är kul ändå, längtar efter värmen bara!



Grattis i efterskott förresten =)



Grattis i efterskott förresten =)

2011-03-08 @ 15:27:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0