Koh Lipe

Då var det återigen dags för en liten rapport från den risätande trion på andra sidan jorden. Luta er tillbaka och sätt er bekvämt, snart kommer ni nämligen att gå in för landning på den lilla och otroligt vackra ön Koh Lipe. Här slås man direkt av den pulverlika och kritvita sanden, det häpnadsväckande klara vattnet och den avslappnade stämningen. På den här lilla biten av paradis som sticker upp över ytan allra längst söder ut i Thailand på den västra sidan har vi varit i totalt en vecka. Det har varit väldigt behagligt och skönt. Tyvärr har vi inte riktigt haft vädergudarna med oss under senare delen av vistelsen här, men trots allt har vi fått ett gäng dagar där ön verkligen har fått visa upp sig från sin bästa sida.

Det har alltid snackats mycket om mat inom trion under resan och det har inte direkt minskat i takt med att hemkomsten kommer allt närmare. Längtan efter mjölk, ost och vanlig svensk mat är något som verkligen gör sig påmind. Sedan ska jag inte heller sticka under stolen med att en stor pizza med extra mycket sås från en bättre Skövdepizzeria är något som får det att vattnas i munnen. Som ni förstår är det givetvis lyxproblem, det finns en hel del bra BBQ och andra rätter som smakar suveränt så det går inte direkt någon större nöd på oss.

Vi försöker nu att njuta och klämma ut det sista ur tiden här i värmen. Det jobbas en hel del på vad vi kallar att "lägga slutbrännan", och dom lata stranddagarna blir allt mer svårräknade. Efter den lilla landsflykten till Malaysia är våra pass numera så färglada efter alla stämplar och visum att dom skulle platsa i vilken prideparad som helst, och vi njuter av att vårt sista "arrivale-card" är ifyllt.

I morgon har vi dock en resa som på förhand känns minst sagt påfrestande. Vi ska ta oss från Koh Lipe och den västra sidan, till Koh Tao på den östra. Det innebär båt, buss och båt. Tyvärr verkar vår sista långa resa också bli den tyngsta. 17 timmars transport är vad som står mellan oss och Koh Tao. Men nu är det inte läge att klaga! I det här sällskapet är det svårt att ha tråkigt, och jag tror inte ens att den kommande resan kan rubba den goda stämningen som är.

Det är inte heller svårt att förstå att inläggen i den här bloggen är på upphällningen. Vi ber därför om era kommentarer och erat stöd nu hela vägen hem till Sverige. Jag hoppas att erat korta besök här med oss på Koh Lipe uppskattades. Vi hade i alla fall en riktigt rolig tid tillsammans med er och hoppas att vi ses igen på Koh Tao. Här nedan kommer några bilder från vad jag väljer att kalla vykortsmiljöer i dess vackraste form! Ta hand om er kära läsare. Puss och kram.

Undertecknad, Oskar Lööf.


Kommentarer
Postat av: Figge

Härliga bilder. Ni kommer hem lagom för att möta våren. Var rädda om er det sista o njut.

Kram till Oskar från Morbror Figge.

2011-03-24 @ 15:13:49
Postat av: Agneta

Hej! Här möter ni ingen vår än i alla fall, för det har snöat idag och blåst riktigt isiga vindar.

2011-03-27 @ 21:48:20
Postat av: morf

Vilka fantastiska bilder. Nu gäller det att bränna.

Det är roligt att följa er på webben men nu längtar vi efter liverapporter. Var fortsatt rädda om er så ses vi om en vecka. Kram.

2011-03-29 @ 08:43:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0