Langkawi via Koh Lipe

Hej på er. Ärade läsare!
Vi har nu rest en bit igen. Från mycket uppskattade Phi Phi har vi nu tagit oss till den Malaysiska ön Langkawi. Resan gick via den lilla Thailändska ön Koh Lipe. Dit har vi tänkt att återvända igen den 21a, alltså får ni ha lite tålamod med ett inlägg om den lugna och vackra paradis ön.

Just nu befinner sig eran favorittrio alltså på Langkawi. Från början tänkte vi inte att åka hit över huvud taget, men en liten miss med antalet lagliga dagar vi fick i Thailand, gjorde att vi var mer eller mindre tvugna att åka hit. Ön ligger bara en timmas båtresa från Koh Lipe. Ändå tvingas vi gå igenom passkontroller, ändra valuta och flytta fram klockan. Ibland är det märkligt det där mina vänner.

Ön vi har kommit till, tror jag, kan komma att segla upp och bli en liten favorit. Här är det inte alls mycket folk, stranden är stor och har pulverlik sand, det finns ingen skatt på alkohol, människorna kan i dom flesta fall okej engelska och den grillade kycklingen i solnedgången smakar himmelskt! Här kommer vi utan några som helst bekymmer kunna spendera några dagar.

Det är tydligt att vi blir allt mer bekväma och kanske också ibland lata. Resdagarna känns jobbigare och jobbigare, väskan tyngre och tyngre och till och med lusten att upptäcka saker har svalnat. Detta hoppas vi dock kunna ändra på inom en snar framtid, då Langkawi har något som på förhand känns tillräckligt lockande för att vi ska överge stranden för ett par timmar. Här har dom något som kallas "cable car", det är helt enkelt en kabinlift som tar utsiktstörstande turister upp på det 700m höga berget som ligger på norra delen av ön. Om det kommer att imponera på den nu mycket svårflörtade trion återstår alltså att se.

I övrigt finns det inte så mycket att berätta om. Den sista tiden här i Asien ser nu ganska utstakad ut och tiden kommer att spenderas enligt följande: Den 21a kommer vi att återvända till Koh Lipe och stanna i fyra nätter. Sedan kommer vi att ta sikte på ön Koh Tao, troligtvis med ett litet mellanstopp på Koh Samui, då det är tveksamt om det går att resa direkt från Koh Lipe till Koh Tao.

Tyvärr tvingas jag avsluta det här inlägget med att meddela att det inte kommer några bilder. Det blir det första inlägget utan bilder, vilket är dåligt. Det beror helt enkelt på att kameran har använts ganska sparsamt och att uppkopplingen inte riktigt är vad man kan önska. Jag lovar att uppdatera er med bilder både från Langkawi såväl som Koh Lipe när tiden och möjligheten finns. Sköt om er kära läsare! Ni är underbara och snart ses vi igen. Stora och varma kramar från trion.

Undertecknad, Oskar Lööf.

Kommentarer
Postat av: Peter

Hej Grabbar!

Skönt o se att ni fortfarande mår bra och verkar trivas. Jag läste i senaste inlägget att ni börjar bli svårflörtade,går det att locka med en match mot Igelstorp på Söndag samling 08.45

Ps Njut av era sista tre veckor Ds

2011-03-18 @ 10:36:44
Postat av: Trean <3 Janne

Fan va gött ni verkar ha de!

Njut det sista av resan nu! Här kom de ny snö i natt =(

Restips: Skippa Koh Samui och välj Koh panyang istället! Puss

2011-03-18 @ 10:53:35
Postat av: Tina och Chrille

Här hemma börjar vi äntligen känna av våren! Idag har vi gått en långpromenad i solen och tagit eftermiddagskaffet på baksidan. Härligt!

Ha det nu så himla bra den sista tiden på resande fot. Många kramar till er!

2011-03-19 @ 18:29:36
Postat av: morf

Nu gäller det att inte tappa tempot. Pressa på stranden så alla ser att ni varit i solen när ni kommer hem. Har varit kul att följa er på bloggen men det blir ändå bättre live. Fortsätt att njuta.

2011-03-20 @ 10:44:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0