Phuket, Phi Phi och födelsedagsfirande

Hej kära läsare. Jag kommer idag börja med att varna er för att det återigen kommer att bli ett ganska långt inlägg. Jag hoppas att ni har förståelse för detta.

Jag lämnade er i senaste inlägget när vi precis hade anlänt till Phuket och Patong Beach. Precis som vi anade blev vi inte särskilt långvariga där utan kände att kvoten med svensktalande thailändare fylldes snabbt. Vi hann i alla fall med att slappa ett par dagar på stranden, besöka phukets nattmarknad och se Manchester United förlora mot Liverpool innan vi igår satte kurs mot Phi Phi-öarna.

Gårdagen var inte vilken dag som helst. Det var till och med så att det var undertecknads födelsedag. Och jag kunde inte önska mig ett bättre sätt att fira dagen på här i landet långt borta.På morgonen överraskades jag med sång, bakelse och presenter av mina underbara vänner och medresenärer. Anton var väl kanske lite lead singer, men Mattias körade lite så gott det gick. Ett fantastiskt sätt att starta dagen på vill jag lova!

Dagen fortsatte med en behaglig båtresa från Phuket till Phi Phi. På den här ön finns det inga bilar och ingen trafik, vilket är väldigt skönt i sig, men som gör det lite tyngre att leta boende med den tunga väskan på ryggen. Efter en stunds slit valde vi till slut att bo en bungalow med helt fantastisk utsikt över dom båda vikarna på ön. På ballkongen satt vi sedan och drack gott, lyssnade på musik och bara njöt av hur härlig en måndag faktiska kan vara. Senare drog vi vidare till ett ställe som heter reggae-bar och fortsatte sedan genom natten på diverse strandhak. En kanondag att fylla 21år på helt enkelt!

Idag valde vi att lämna bungalowen med den härliga utsikten. Den överskred budget en aning och lämnade, frånsett utsikten, en hel del övrigt att önska. Det kändes en aning hopplöst när vi gav oss iväg för att försöka hitta något nytt ställe att sova på, men det hela slutade med en riktigt fullträff. Nu mina damer och herrar ska ni höra. Eran favorit trio bor för tillfället på ett ställe där vi har egen terrass som det i stortsett går att hoppa ner i vattnet från. Vi bor ovanför en bar/restaurang som servar mycket gott både i dryckes och matväg. Att ligga i hängmattan på terrassen och spana ut i det klarblåvattnet, det kära läsare, är livet på en pinne!

Hur länge vi kommer att bli kvar här är osäkert. Om vi någonsin lämnar det här stället, också osäkert. Vi har till att börja med bokat in fyra nätter här, sedan får vi se vad som händer. Planen är ju ,som ni vet vid det här laget, att vi ska till Langkawi via Koh Lipe innan den 17e mars.

Oskar, Anton och Mattias mår alla bra och vi försöker nu att njuta så mycket det bara går innan det här äventyret är över och det är dags att återgå till vardagen hemma i Skövde igen. Tack så mycket för era gratulationer och kommentarer! Vi saknar er där hemma, men som ni förstår går det ingen direkt nöd på oss. Nu ska vi äta lite innan vi plockar med oss ett par chang var upp till vår terrass och beskådar den vackra solnedgången. Pussar och kramar till er alla! Här nedan följer ett litet bildspel.

Undertecknad, Oskar Lööf.

(De första utsiktsbilderna är från första boendet, de andra är från vårat nuvarande. Bilderna är för eran skull i kronologisk ordning!)




Kommentarer
Postat av: fopps

Snygg tröja Mario!!

Tackar så hjärtligt för att bilderna var i kronologisk ordning, det underlättade!

Ta hand om er boys :)

2011-03-08 @ 18:22:37
Postat av: Tina och Chrille

Det ser ju helt underbart ut. Jag förstår om ni inte vill åka därifrån. Ikväll håller vi tummarna för the gunners. ha det bra och var rädda om er. kram

2011-03-08 @ 18:24:09
Postat av: Helen o Roger

Ser gött ut.... NJUT

Ett stort GRATTIS i efterskott Oskar.

Kram på er alla.

2011-03-08 @ 20:08:07
Postat av: morf

Härliga bilder. Ha det bra. Njut!

2011-03-09 @ 22:29:46
Postat av: Therése

Reggae bar ger härliga minnen, men jag var där 1999.... Marelden var fantastisk där oxå! Som att simma i en stjärnhimmel! Ta vara på varje minut!

2011-03-10 @ 21:24:37
Postat av: Anonym

Gifflar och mjölk är gott.

2011-03-11 @ 11:22:01
Postat av: Staffan och Åsa

Hej Oskar (och Mattias+Anton)!

Skönt att höra att ni har det bra men nu var det ett tag sedan senaste inlägget. Har ni slappat till er på Phi-Phi? Kul att "skypea" med dig i söndags. I dag firar vi Emil som fyller 14 på tisdag. De andra hälsar, kram morbror Staffan

2011-03-13 @ 08:54:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0