Kambodja

Hej på er kära vänner!

Vi befinner oss nu i kambodja. Det var lättare sagt än gjort att ta sig in i landet. Efter inte mindre än tre olika stationer där man ska fylla i mer eller mindre hela sin livshistoria, visa pass och bevisa att man faktiskt inte vill någon något illa i kambodja, fick vi sätta oss på en buss som skulle ta oss till Siem Riep och Angkor Wat. Det hela blev en väldigt jobbig resdag som tog ungefär 12 timmar att avverka.

Efter en, med facit i hand, misslyckad valutaväxling blev vi alla tre för första gången i våra 20-åriga liv miljonärer! Det ni, mamma och pappa. Tyvärr medför det nästan bara bekymmer då vi äter frukost för flera hundratusen rihel. Nästa gång blir det dollar som plockas ut.

I morses ringde Mattias alarm på telefonen kl 05.20. Och ni som trodde att vi var på semester!? Icke! Här skulle vi se solen stiga över tempelstaden Angkor Wat. Vi var inte ensamma när vi närmare klockan 06.15 tog oss in i tempelområdet. Som tur var fick vi se solen färga himlen och templen i olika färger innan den så sakteliga masade sig uppåt.

Vi har idag åkt och gått runt bland alla dessa tempel. Till en början slås man av vilka fantastiska och storslagna byggnader dom gamla kambodjanerna lyckades skapa för så otroligt många år sedan. Efter en stund mättas man av alla stenar och tempel och man blir, tro det eller ej, ganska trött.

När vi hade sett dom flesta av alla olika tempelbyggnader åkte vi vidare till en stad som var uppbyggd helt och hållet på vattnet. Det hade säkert varit mer spännande om vi i trion inte hade varit så sega efter den tidiga uppgången och alla timmar vid Angkor Wat.

Nu ligger vi på vårt lilla guest house och tar igen oss lite. Det har varit en dag med mycket inrtyck, och det har varit intressant och roligt. Men det är tydligt att Kambodja är betydligt fattigare än både Malaysia och Thailand. Barn som tigger och hus som minst sagt ser fallfärdiga ut är mycket vanligt. Allt detta gör det också ganska påfrestrande.

Vi har gjort det som vi ville göra här i Siem Riep och redan i morgon beger vi oss vidare till Sihanoukville. Där hoppas vi kunna möta upp ett gäng med andra resande skövdebor. Sedan är planen att besöka Phnom Penh innan vi åker vidare till Vietnam.

Det blev ett långt inlägg idag, hoppas ni inte blev allt för uttråkade. Glöm inte att kommentera och ge era älskade resenärer det stöd som krävs :) Idag bjuder vi på en bildexplotion! Håll ttill godo..

Undertecknad, Oskar Lööf.


Lata dagar

Dagarna här på ön koh chang går i väldigt lugnt och behagligt tempo. Vi äter riktigt bra frukost, chillar på stranden och badar i poolen. Vi äter gott på fina restauranger längs strandpromenaden och dricker chang, spelar kort och lyssnar på musik på verandan till vår bungalow.

Det har blivit lite utflykter i form av elefantridning, vattenfallsbad och snorkeltur. Vi känner att vi nu har laddat våra batterier och är redo att åka vidare. Tidigt i morgon sätter vi oss i en buss som ska ta oss till Angkor Wat i kambodja. En resa som tar ungefär 10h.

Vi lämnar alltså Thailand för en tid framöver. Tanken är att Kambodja, Vietnam och Laos ska betas av i tur och ordning innan vi återvänder hit. I övrigt finns det inte så mycket att rapportera. Vi sakner er givetvis där hemma och hoppas att allt är bra med er. Fortsätt att läsa och kommentera bloggen som handlar om er favorit trio. Massa kramar och hel bunt med kärlek skickar vi till våra nära och kära :)

Undertecknad, Oskar Lööf.


Koh Chang

Vi är nu på den Thailändska ön Koh Cang. Här har vi träffat mina (oskars) föräldrar och min mormor och morfar. Det var riktigt roligt att träffa dom även fast det bara blev en kort stund innan dom skulle åka till Bangkok.

Vi åkte med taxi från Bangkoks flygplats i 4 timmar innan vi kom fram till färjeläget och färjan som skulle ta oss från fastlandet till Koh Chang. Vi anlände till färjeläget 19.07. Det visade sig att den sista båten gick 19.00 och vi hade alltså missat den. Vi blev såklart väldigt besvikna och trötta på tanken på att behöva leta efter hotel och ta den första båten som skulle gå dagen därpå.

Som tur var träffade vi en mycket hjälpsam man som ringde och fixade oss en privatbåt, som han kallade det. Vi tackade givetvis ja till erbjudandet och gick ner till vattnet för att vänta på båten. Efter en stund hörde vi ett trökt smällande ljud som lät som en gammal fiskebåt. Och mycket riktigt. Ur mörkret kom en riktigt gammal och sliten fiskebåt i storleken mindre. Det fanns inget val, utan vi hoppade på båten vars motor hade en ljudnivå som var värre än rockbaren på husaren i Skövde.

Ut i den bäcksvarta kvällen åkte vi, flytvästar var såklart inte att tänka på och båtens enda ljuspunkt bestod av ett egenmonterat lysrör som satt i fronten. Resan gick som tur var väldigt bra och vi kom över till ön och kunde anlända till Chai Chet Bungalows där vi välkomnades av glada föräldrar och mor-föräldrar. '

Här är det verkligen sköna dagar med bad i havet, lek i poolen och mycket slappande. Det hr varit lite dålig uppdatering av bloggen det senaste och vi ska försöka bättra oss. Här har ni lite bilder, fler hoppas jag kommer snart. Puss och kram från oss i guldtrion!

Undertecknad, Oskar Lööf.


Vykort från Borneo


Bildserie

"Livet leker, aldrig grubbla. När man bor i en parasitfri bubbla." - Svinto Hassel, Kota Kinabalu 2011.


Tillbaka i staden

Vi ar aterigen i staden Kota Kinabalu. Har spanar vi in shoppingen, olen och badmojligheterna pa oarna som finns bara 20min bort med bat. Tyvarr blir det har bara en liten kort uppdatering da var uppkoppling ar riktigt usel. Alla mar bra och vi laddar infor flygresorna som ska ta oss till Bangkok via Kuala Lumpur. Skot om er sa hors vi igen sa fort det finns mojlighet! Puss och kram

Undertecknad, Oskar Loof.

Sista dagen i Sandakan

Idag har vi haft vår sista heldag i den lilla staden Sandakan. En stad som fungerat som en utgångspunkt för oss, men som i sig själv är ganska tråkig. Men vi har haft ett bra och billigt hotell och har för det mesta haft saker att göra.

I morgon sätter vi oss på en buss som ska oss tillbaka till Kota Kinabalu. Där kommer vi att stanna tills det att flyget tar oss vidare mot Kuala Lumpur och Bangkok den 21a. Av den tiden vi har kvar kommer vi att utforska stadens omgivningar. Det ska finnas några fina öar där man kan steka, snorkla och bara ha det gött helt enkelt. Det känns som vi har gjort det vi ville här på borneo. Vi har fått se massa djur som vi bara trodde fanns i animerade filmer, vi har solat, badat och fyndat lite i shoppingväg.

Ikväll blir det lite kortspel, musik och njutbart hotelrumshäng. Här kommer en ganska lång serie med blandade bilder från vår sista dag här. Vi besökte tempel, bevittnade djurplågeri på en "krokodilfarm" och gick på broar i trädkronorna i regnskogen. Håll till godo och kommentera gärna! Vi får se när vi har tillgång till internet igen :)

Undertecknad, Oskar Lööf.



Turtle Island

Hej! Era favorit gossar är tillbaka i Sandakan efter ett skönt och roligt dygn på den lilla ön Turtle Island. Om farfar hade varit med hade han med all säkerhet ha använt uttrycken "rasande vackert" och "alldeles enastående", om denna plats. Vita stränder som nästan är helt öde, palmer och möjlighet till snorkling. På den här ön var vi totalt 15 personer, och vi alla väntade på att en sköldpaddshona skulle kasa sig upp över stranden och gräva en grop och omsorgsfullt lägga sina ägg.

Vi åt mat vid ungefär 19.30, sedan började väntan. Vi spenderade kvällen med kortspel, öl och umgänge. Efter en stund kom en liten man och sa: Turtle, turtle! Det dröjde inte länge innan vi stod precis bredvid en jättestor sköldpaddshona som lade hela 110 ägg. Tyvärr var det svårt att få någon bra bild, då det kändes som det var dödsstraff på att ta kort på honan med blixt.

Efter det att honan lagt sina ägg grävdes dom upp för att läggas i burar och på så vis skydda dom från hungriga djur. Eftersom det kommer minst en hona till ön varje natt, innebär det också att en "kull" med sköldpassägg kläcks varje natt. Vi fick se ett stort antal minisköldpaddor kämpa sig ner till havet, en del lyckades bättre än andra med att ta sig åt rätt håll. Det var riktigt häftigt att stå mitt på en öde strand i kolmörker och se dessa fantastiska djur.

Vad vi ska göra med vår sista tid här på Borneo har vi inte riktigt bestämt än. Vi funderar lite på att åka på en flodtur för att få chansen att se ännu mer av djurlivet här på ön. Ett tempelbesök står också på agendan. Som vanligt kommer vi att blogga om möjlighet finns. Tack för era kommentarer, dom är väldigt roliga! Sköt om er, puss och kram!

Undertecknad, Oskar Lööf.




Grabbar i regnskogen

Vi var uppe med tuppen för att ta oss till Turtle Island, men tyvärr visade sig vara helt i onödan. Det är bara ett visst antal personer som får åka ut till ön varje dag och vi får helt enkelt vänta ett par dagar på våran tur. Men dit ska vi ta oss, även om vi så ska behöva simma.

Istället för att sörja över den missade sköldpaddsresan valde vi att göra det bästa av situationen. Det fick bli en taxiresa till Sepilok Djungel Resort. Ett hotel som ligger mitt ute i regnskogen, men som har allt man kan behöva. Här finns pool, restaurang och helt klart godkända rum. I nuläget sitter vi i den tropiska natten och lyssnar på alla ljud från den mörka regnskogen som omfamnar oss. Tyst verkar det aldrig bli här.

Vi har även varit ute med en guide för att försöka se lite spännande djur. Självklart var det inget vi gjorde under dagtid, utan hårda och tuffa som dom nordbor vi är så satte vi ut i den tätaste, mörkaste och snårigaste djungeln efter mörkrets inbrott. Jag, Anton, Mattias och en söt liten guide var dom enda som vågade sig ut i natten.

Utan den minsta tvekan gick vi på rad spejandes med hjälp av ficklampa. Helt plötsligt stannar guiden upp, våra hjärtan bultade om möjligt ännu hårdare. Vi står helt tysta...Guiden bryter tystnaden: "Green Viper! Look! " Herrejävlar, borneos giftigaste orm var nu bara ca 1m från oss på en mörk stig någonstans i den djupaste djungeln. Givetvis höll vi lugnet och spanade in den vänliga lilla ormen.

Nattvandringen fortlöpte och vi klarade oss levande tillbaka till hotellet. Som ni förstår är det roliga och händelserika dagar vi har och vi ska försöka uppdatera er om vad som händer så gott det går. Här kommer lite bilder igen. Sköt om er! Ni är bäst.

Undertecknad, Oskar Lööf.


Sandakan

Så har vi äntligen fått tag på internet igen! Hej och välkomna till Borneo och Sandakan, kära bloggläsare. Här är det verkligen ett påfrestande klimat. Det är mycket hög och fuktig värme, stekande sol blandas med regnskurar som går att likställa med duschar.

Efter sex timmar på buss från Kota Kinabalu kom vi fram till Sandakan. Vi fick tag på ett bra hotel och sov tidigt. Idag har vi varit i Sepilok, ett rehabiliteringscenter för Orangutanger. Det var häftigt att komma ut i den "riktiga" regnskogen och se dom underhållande djuren. Vi var lagom kaxiga när aporna närmade sig, men som tur var så höll dom sig på behagligt avstånd.

I morgon ska vi gå upp tidigt för att förhoppningsvis ta oss till Turtle Island, som ligger 3 timmars båtresa från Sepilok. Det ska vara en otroligt fin ö och dit tar sig även sköldpaddor för att lägga sina ägg, 365 nätter/år. Vi hoppas också att vi kan få tag i ett boende så vi kan spendera natten och morgonen på ön.

Alla i trion mår bra och vi försöker utnyttja tiden på den här fascinerande ön så gott det går. Det finns massor med olika spännande äventyr att ge sig ut på och vi hoppas kunna uppdatera bloggen allt eftersom. Här kommer några blandade bilder från Sandakan och Sepilok. Fortsätt att kommentera, det uppskattas verkligen. Vi hoppas att ni snart får ett nytt inlägg, men det är inte alltid helt lätt att få tillgång till internet.
Massa kramar från oss!

Undertecknad, Oskar Lööf.



Kota Kinabalu

Då har trion nått fram till den största staden på Borneo, Kota Kinabalu. Vi bor på ett fint hotel och är ganska sega efter resdagen. Idag har vi bara gått ett kort sväng för att spana in vart vi kommit. Vi väljer att ta en lugn kväll på rummet och ladda batterierna till i morgon. Under morgondagen är tanken att vi ska ta oss till Sandakan med buss, en resa på ca 6h. Från Sandakan ska det vara det bästa att utgå ifrån i jakten på regnskog, djungel, sandstränder och koraller. Vi ger oss alltså iväg utan att veta riktigt vart vi ska, och kan tyvärr därför inte garantera lika hög aktivitet här på bloggen.

Vi har valt att ut den bästa bilden vi tog i Kuala Lumpur och lagt upp som "vykort" som ni kan spana in i det tidigare inlägget. Det hoppas vi kommer att bli något återkommande från varje ställe vi lämnar. Vykortet från Borneo hoppas vi kommer att bli till er belåtenhet när det läggs upp!

Tack så mycket för era kommentarer, det är det absolut roligaste med bloggen! Fortsätt att skriva, det gör oss gossar mycket glada.

Sköt om er, så hörs vi när möjlighet finns.
Undertecknad, Oskar Lööf.





Vykort: Kuala Lumpur



Snart kommer ett inlägg från Kota Kinabalu!

Kuala Lumpur dag 2

Jag vill önska er god morgon! Under tiden som ni har legat och sussat har det verkligen hänt saker hos era favoritpojkar i Malaysia. Tapper som låg mer eller mindre hela gårdagen i sängen har nu piggnat till och följt med mig och Svinto ut bland skyskrapor, trafik och asiater i mängder, vilket har varit härligt! Det känns extra bra att ha en fullt fungerande Tapper vid min sida då jag själv har haft fullt upp att jobba som assisten åt Svinto. Frågor som "Var är vi?", "Vart är alla andra?" och sist men inte minst "Vart är Fredrik Hulting?" är frågor som jag fått kämpa med då Svinto inte alltid varit helt klar i huvudet efter sina små "lurar" på dagtid.

Idag har vi på allvar försökt upptäcka staden och det har gjorts till fots. Petrona towers var absolut en sevärdhet, men att åka upp i tornen var vi inte själva om att vilja. Biljetterna tog slut i ett naffs, men fiffiga som vi är valde vi istället att åka upp i det närliggande "TV-tornet" Kuala Lumpur tower. Här fick vi härlig utsikt över stadens häftiga arkitektur och natur. Tyvärr har vi inte haft vädergudarna helt på vår sida, men det var inte mycket annat att räkna med då staden har 200 regndagar per år. Fast med 26 härliga grader låter vi inte en skur om dagen få oss på dåligt humör. Ikväll står ett besök i China Town och Little India på agendan, kanske avslutar vi med ett biobesök innan det är dags att förbereda oss för resan mot Kota Kinabalu!

Här har ni oss på bild. Håll till godo!
Undertecknad, Oskar Lööf.
P.S Era kommentarer ger oss styrka och mod och fyller våra hjärtan med värme..D.S




Framme och på plats i Kuala Lumpur

Hej kära bloggläsare! Er redan saknade guldtrio har tillfälligt slagit sig till ro på Hotel Corona Inn i Kuala Lumpur. Resan var lång och slitsam, men givetvis klarade vi tre av den relativt smärtfritt. Inte helt oväntat dök Svintos väska aldrig upp på bandet efter vi landat, men den är nu återfunnen till den blondas stora glädje! Anton ligger i sängen och lider lite av vad vi tror är JET-LAG deluxe. Jag hoppas att han piggnar till nu när vi kan surfa fritt på rummet och jag har köpt med lite gott till honom.
När Anton passade på att sova ikapp lite missad tid med john blund kilade jag och Svinto ut i storstadsdjungeln. Ett besök på det galet strora köpcentrat "Time square" bockades av. Vi alla slås av en sak, det är ju inte som hemma..

Här är några av bilderna vi tagit hittills. I morgon ska vi spana in Petrona Towers! Puss och kram från oss alla tre.
Undertecknad, Oskar Lööf.







Då var det dags

Då var det så dags för oss att lämna Sverige och Europa. Inatt 02.00 sätter vi oss i bilen som ska ta oss till Göteborg och Landvetter, planet lämnar sedan landet tidigt i morgon bitti. Hur aktivt vi kommer att uppdatera den här bloggen återstår att se, men vi hoppas kunna lägga upp bilder och inlägg hyfsat kontinuerligt. Första stoppet på resan kommer att bli Kuala Lumpur. Om inget oväntat sker får ni en första rapport där och då. Jag dammar av det lite slitna uttrycket: Nu åker vi!

RSS 2.0